Atonik Atonik (0,2 % Ortonitrofenolat de sodiu + 0,3% Paranitrofenolat de sodiu + 0,1% 5-Nitroguaiacolat de sodiu). Nu este cancerigen sau mutagen. Atonik este un stimulator biochimic de: crestere, fructificare si inradacinare pentru: legume, vita de vie, cartof, flori, arbori si arbusti ornamentali. Atonick este produs de catra compania Asahi Chemical din Japonia si distribuit in Romania de Aectra. Principalele caracteristici - activeaza fluxul citoplasmatic, translocarea mai rapida a sevei brute si asimilatelor, un flux mai rapid al mineralelor, cresterea continutului de clorofila; - stimuleaza inradacinarea, germinatia semintelor si a polenului, cresterea tubului polinic, proliferarea si cresterea lastarilor, fertilitatea florilor si formarea fructelor; - stimuleaza multiplicarea microorganismelor In sol si accelereaza descompunerea materiei organice, ameliorand indirect fertilitatea solului; - compatibil cu majoritatea pesticidelor si ingrasamintelor foliare exceptand produsele acide; - difera de stimulatorii hormonali, evitand suprasaturarea cu apa a tesuturilor. Atonik are un timp de pauza (timpul care trebuie sa treaca intre ultimul tratament si recoltare) de numai 7 zile. Ca stimulator de crestere atonick se aplica in doze de 0,5-0,75 l la ha (9 ml in 10 litri apa). Ca mod de utilizare Atonik se aplica prin inmuierea semintelor si butasilor precum si prin pulverizare pe plante in timpul vegetatiei. Pentru stimularea germinarii semintelor de tomate acestea se tin in solutie de Atonik 1:2000 timp de 12 ore. Pentru stimularea fecundarii si cresterii boabelor la vita de vie, se folosesc 0,75 l/ha intr-o solutie variind intre 300-600 l/ha. Pentru stimularea inradacinarii butasilor a fost omologat la ardei gras in solarii cu doza de 1:2000 si la garoafe, trandafiri si alte zece specii de plante ornamentale, cu doza de 1:4000 (0,25 ml/1l apa) in solutie apoasa. “Intotdeauna cititi si utilizati produsul conform recomandarilor de pe eticheta”
In experientele proprii am utilizat Atonik in concentratie apoasa de 1:4.000 (0,25 ml/1l apa) timp de 5-10 minute. Butasii unor specii de rasinoase au fost tratati timp de 5-10 minute (prin inmuierea bazei butasilor – inmuierea se face imediat dupa ce s-a facut taierea bazei butasilor sub jet de apa), la finalul experientei – rezultatele au fost incurajatoare." Aceste explicatii le-am gasit pe net referitoare la produs, eu personal am folosit un ml la un litru de apa atat la udare cat si la stropire.
Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: olgap
Mesaj:
olgap
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.