71 poze   25279 vizite

ghivece din ciment

preluare
gradina.acasa.ro/amenajarea-gradinii-117/cum-sa-faci-propriile-ghivece-din-beton-pentru-gradina-ta-185980.html
Cand cultivi plante in ghivece menite sa ramana in gradina, ai face bine sa alegi recipiente care sa reziste tuturor conditiilor meteo. Asadar, cateva ghivece din beton sunt intotdeauna necesare in curte, chiar daca nu sunt la fel de accesibile precum cele obisnuite.

In loc sa iti propunem o vizita la un magazin specializat pentru procurarea ghivecelor din beton, te invitam sa le faci chiar tu acasa, folosind cateva forme vechi de copt pentru prajituri sau castroane obisnuite, daca nu iti doresti neaparat sa obtii ghivece din beton cu format aparte.

Ai nevoie de un recipient mare pe care sa il folosesti pe post de matrita si altul cu o circumferinta mai mica, care sa incapa in interiorul acestuia. Masura in care vei putea introduce recipientul mai mic inauntru determina grosimea viitorului tau ghiveci din beton.



Pasul 1: Pregateste recipientul-matrita
Primul pas este sa ungi peretii recipientului-matrita cu ulei, folosind o pensula pentru vopsit. Aplica ulei din abundenta si utilizeaza o forma cat mai interesanta, daca vrei sa obtii un ghiveci din beton cu adevarat special.




Pasul 2: Pregateste recipientul mai mic
Acum este momentul sa ungi peretii exteriori ai recipientului mai mic cu ulei de gatit, utilizand aceeasi perie de vopsit.




Pasul 3: Umplerea recipientului cu beton
Dupa ce prepari betonul prin metoda conventionala, toarna pur si simplu materialul in recipientul mare, pana la circa 2,5 cm de la varf. Scutura bine matrita pentru a elimina aerul din material, apoi niveleaza.




Pasul 4: Modelarea ghiveciului
Acum este momentul sa impingi recipientul mic in centrul betonului moale, lasand o grosime adecvata pentru fundul ghiveciului.




Pasul 5: Pregatirea pentru intarirea betonului
Adauga o greutate in interiorul recipientului mai mic (o piatra mai mare sau o bucata de fier) si lasa betonul sa se intareasca intre 24 si 48 de ore.




Pasul 6: Slefuirea betonului
Dupa ce s-a intarit foarte bine, betonul poate fi scos din formele-matrita improvizate (se vor detasa usor, gratie uleiului folosit pe suprafata lor). Acum este momentul sa ii definesti bine forma, cu ajutorul unei pietre abrazive.




Pasul 7: Utilizarea ghiveciului din beton
Acum poti utiliza cu incredere ghiveciul din beton facut chiar de tine, plantand soiurile de plante care cresc excelent in astfel de recipiente.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 2
floralia 7 November 2016  
Super! Despre orificiile de la fundul vasului ar trebui spus. Cumva, introduse niste cuie mai groase, prin vasul mic ( perforat in prealabil) si stratul de ciment de la baza, imediat dupa ce s-a fixat grosimea cimentului.
Raportează
olgap 8 November 2016  
Desigur
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.